Destination Ile du Frioul

Blader door  Destination Ile du Frioul : een glossy voor en een ode aan een winderige en ruige rots in een klotsend waterbed!

Ma chère Marseille,

Ik reed meestal – tamelijk oneerbiedig en onwetend – met een grote boog om je heen, hoewel we tijdens kampeervakanties in de Luberon op nog geen uur rijden van je verwijderd waren. Verder dan de luchthaven of een dagje strand aan de Chaîne de l’Estaque kwam onze kennismaking niet. Immers, iedereen zei dat je niet aantrekkelijk was: hels verkeer, milieuvervuiling en criminaliteit. Un peu moche, n’est-ce pas?…En toch kreeg ik jou, ongepolijste en fascinerende stad, niet uit mijn gedachten…

De nieuwsgierigheid won het. Op zoek naar een accommodatie in de buurt van de calanques, stuitte ik op een studio… op Ile du Frioul! Marseille, maar toch ook niet. De hectische drukte van de stad versus de serene rust van het eiland. Ik wist van jouw bestaan, maar dat het mogelijk was om langer dan een dag bij je te blijven, daar had ik nooit zo bij stilgestaan.

Onze eerste ontmoeting en het eerste verblijf in 2014 was kort en hevig: ik werd ongelofelijk verliefd en moest wel naar je terugkeren. Inmiddels hebben we serieuze verkering nu: we moeten elkaar zien…een vijfde bezoek volgt binnenkort…

frioul bewerkt door google foto

Ik heb je in mijn hart gesloten, Frioul. Wanneer de laatste boot naar het vasteland vertrokken is, lijkt de navelstreng met Marseille doorgesneden te zijn. De knip is gemaakt: het gevoel om letterlijk afgesneden te zijn van de dagelijkse sores is bij jou waanzinnig sterk. Het Frankrijkgevoel….als er ergens in Frankrijk een plek is waar dit gevoel zich manifesteert, is het hier bij jou, op Ile du Frioul. Eenmaal in jouw ruige en ongecompliceerde armen en er gebeurt iets wonderlijks met mij: hier ben ik volkomen gelukkig.

IMAG1226

Wat ben je mooi, Marseille! Ik vind in jou iets wat je nergens anders terugvindt. Een gevoel dat ik nauwelijks kan verwoorden. Vergeef me, ik heb toch een poging gedaan en heb mijn liefde in woord en beeld proberen vorm te geven in een glossy. Iets te ‘glad’ voor jouw doen, maar juist jouw simpele en pure karakter verdient het om je nu in het volle glanzende zonlicht te zetten!

Destination Ile du Frioul  is een glossy voor en een ode aan een winderige en ruige rots in een klotsend waterbed!

Je t’embrasse,

Margôt

Meer weten of Marseille? Raadpleeg de goede tips van Frankrijk.nl via de volgende link:

https://www.frankrijk.nl/2018/03/11x-zien-en-doen-stedentrip-marseille/

 

 

 


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.