Over Margôt

foto: edwinkoorenfotografie.nl

Margôt mét een T, geboren met een deftig dakje op de o!

Verwonder me graag over dagelijkse dingen en ongewone ontmoetingen in de wondere (wijn)wereld tussen Noordzee en Méditerranée.

Tussen Noordzee & Méditerranée

Opgegroeid op Texel, waardoor mijn liefde voor zee en eilandgevoel is aangewakkerd. Verder gewaaid naar Friesland en sinds enkele jaren neergestreken in IJhorst in het Reestdal.

Sinds mijn kennismaking met Frankrijk in 1980 is dit land ‘le grand amour’: Frankrijk! Mijn liefde voor de Franse taal, het Franse leven, Franse chansons. Franse brocante, Franse eigenaardigheden, Frans eten. En vooral: Franse wijn!

Tot die tijd had ik de zomervakantie doorgebracht op Texel en bestond het buitenland alleen op televisie, in de Grote Bosatlas (waarin ik vele uren had rondgedwaald) en in mijn fantasie.

En route naar het Zuiden over de Route Nationale werd ik verliefd: dit is mijn land! Deze heerlijke en heftige kennismaking met Frankrijk en vooral met de Provence was er een voor het leven.

Ook de liefde en passie voor wijn, wijnbouw en wijngebieden groeide gedurende de jaren. Gretig slurpte ik de informatie op en haalde het Wijnbrevet, had nog meer dorst naar wijnkennis en slaagde in 2019 voor de vinologenopleiding van de Wijnacademie.

Margôt’s motto’s

Drink minder, maar beter!

Les plus beaux divertissements sont les plus futiles

Uncork what’s bottled up in you

Leef niet voor de toekomst, leef voor wat is.

Margôt werkt

Margôt werkt als Bestuursassistent bij Revalidatie Friesland

Margôt is Vrijwilliger bij Wijngoed en Zorghoeve Reestlandhoeve

Margôt schrijft Gastcolums voor Kijk, Zuid-Frankrijk!