Over Margôt

Margôt mét een T, geboren met een deftig dakje op de o!

Opgegroeid op Texel, waardoor mijn liefde voor zee en eilandgevoel is aangewakkerd.

Er bleek nog een paradijs te bestaan: Frankrijk! Mijn liefde voor de Franse taal, het Franse leven, Franse chansons en Franse wijn ontstond toen ik zestien was.

 

Tot die tijd had ik de zomervakantie doorgebracht op Texel en bestond het buitenland alleen op televisie, in de Grote Bosatlas (waarin ik vele uren had rondgedwaald) en in mijn fantasie.

En route naar het Zuiden over de Route Nationale werd ik verliefd: dit was mijn land! Ik bracht mijn schoolfrans in de praktijk, dolblij het eindelijk te kunnen toepassen en onder de platanen bracht ik stiekeme uurtjes door met mijn eerste (en laatste) vakantieliefde.  Deze heerlijke en heftige kennismaking met Frankrijk en vooral met de Provence was er een voor het leven.

Ook de liefde en passie voor wijn, wijnbouw en wijngebieden groeide gedurende de jaren. Gretig slurpte ik de informatie op en haalde het Wijnbrevet, had nog meer dorst naar wijnkennis en slaagde in 2019 voor de vinologenopleiding van de Wijnacademie.

Verwonder me graag over dagelijkse dingen en ongewone ontmoetingen in de wondere wereld tussen Noordzee en Méditerranée. Omdat het schrijversbloed door mijn aderen stroomt en verhalen nu eenmaal verteld moeten worden, leg ik deze vast op mijn blogsite “Tussen Noordzee en Méditerranée”.

Une belle journée

Vijftig

Wachten op Godot

IMG_2985d

7 reacties op ‘Over Margôt

    1. Ik woon in IJhorst, maar tussen de regels door kun je lezen dat ik héél graag in Frankrijk zou willen wonen. Die mogelijkheid is er op dit moment niet.
      Overigens is IJhorst, in het prachtige Reestdal, een erg fijne woonomgeving.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.